Iivari Mononen -konserni norjalaisen Solør AgroTre AS:n omistajaksi

Iivari Mononen -konserni norjalaisen Solør AgroTre AS:n omistajaksi

Iivari Mononen -konserni on ostanut norjalaisen Solør AgroTre AS:n koko osakekannan. Solør AgroTre on erikoistunut puunkyllästykseen ja aitapaaluvalmistukseen maatalous- ja kuluttajamarkkinoille Pohjoismaissa ja Länsi-Euroopassa.

Solør AgroTre AS:n aiemmat omistajat ovat BEEM Industri & Eiendom AS ja Bredesen Opset AS. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 9,7 miljoonaa euroa (96,3 miljoonaa Norjan kruunua) ja sen palveluksessa on 29 työntekijää.

Yhtiön toiminta jatkuu Kirkenærissa, Etelä-Norjassa, Iivari Mononen -konserniin kuuluvan ScanPolen tytäryhtiönä. Yhtiö jatkaa kyllästettyjen aitapaalujen tuotantoa nykyisille markkina-alueilleen.

Solør AgroTre AS:n toimitusjohtajana toimii 1.9.2019 alkaen Janne Monni. Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia Iivari Mononen -konsernin muihin yhtiöihin.

”Solør Agrotre AS on ollut lähes 60 vuoden ajan paikallisten BEEM Industri & Eiendom AS:n ja Bredesen Opset AS:n omistuksessa. Olemme erittäin iloisia Iivari Mononen -konsernin kanssa solmitusta kaupasta. Vuosikymmenen aikana yhteistyömme on kehittynyt vahvaksi ja kestäväksi eri toimialoillamme. Olemme varmoja, että Iivari Mononen on vahva teollinen omistaja Solør AgroTrelle tulevaisuudessa, vahvistaen yhtiön asemaa, mikä on hyvä asia niin työntekijöiden kuin paikallisen yhteisön näkökulmasta,” toteaa toimitusjohtaja Erik Lynne BEEM Industri & Eiendom AS:sta.

”Solør AgroTre AS:n yrityskaupalla vahvistamme strategiaamme puuliiketoiminnassa. Kirkenaerin tehdas mahdollistaa pylväs- ja rakennustuoteliiketoimintamme kannattavan kasvun. Lisäksi tehtaan tuotannolla on merkittävä synergiaetu Britannian Newportissa sijaitsevan Burt Boulton & Haywood Ltd:n tehtaamme kanssa. Tavoitteenamme on kasvattaa Kirkenaerin tehtaan tuotantoa konsernin myyntikanavien kautta,” kertoo Iivari Mononen Oy:n toimitusjohtaja Ari Mononen.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Ari Mononen,
Iivari Mononen Oy, puh. +358 400 803 040

 

Exsane Oy kuuluu kotimaiseen, perheomisteiseen Iivari Mononen Groupiin. Vuonna 2018 Exsane Oy:n liikevaihto oli 9,5 miljoonaa euroa, kasvaen 26 % edellisestä vuodesta. Yli 50 työntekijää työllistävän yhtiön toimipisteet sijaitsevat Porvoossa, Pälkäneellä, Joensuussa, Mikkelissä ja Kuopiossa. Exsane Oy toimii muun muassa pääurakoitsijana yli 20 miljoonan suuruisessa verkkojen yhteisrakentamishankkeessa Pälkäneellä, Pirkanmaalla.

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: