Aurinkopaneelit taloyhtiöille ja yrityksille

Aurinkopaneelit taloyhtiöille ja yrityksille kokonaispalveluna

Toteutamme kiinteistön kokoon sovitetut aurinkopaneelit taloyhtiöille ja yrityksille Uudenmaan alueella.

Aurinkopaneelit ovat erinomainen investointi taloyhtiöille, koska aurinkovoima on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen tapa tuottaa sähköä. Aurinkopaneelit tarjoavat suojaa sähkön hintavaihteluihin, mikä on erityisen tärkeää taloyhtiöille, jotka haluavat varmistaa energiakustannustensa ennustettavuuden.

Aurinkopaneelit lisäävät myös kiinteistön arvoa, koska ne tekevät asunnoista entistä houkuttelevampia potentiaalisille ostajille.

Exsanen toteuttamien aurinkopaneelijärjestelmien takaisinmaksuaika on suhteellisen lyhyt. Keskimäärin aurinkopaneelijärjestelmän takaisinmaksuaika on jopa 6-8 vuotta, minkä jälkeen taloyhtiö voi nauttia entistä alhaisemmista sähkölaskuista tai esimerkiksi laajentaa järjestelmää.

Aurinkopaneelit ovat luonnollinen valinta taloyhtiöille, jotka haluavat säästää rahaa, lisätä taloyhtiön omavaraisuutta sähkön hankinnassa, parantaa asuntojen jälleenmyyntiarvoa ja pienentää hiilijalanjälkeä sekä riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.

Katso Aurinkopaneelilaskurista kuinka paljon sähköä voit tuottaa aurinkopaneeleilla.
Täyttämällä sivulla olevan lomakkeen saat laskelman sekä maksuttoman kustannusarvion sähköpostiisi. 

Exsanen avaimet käteen -palvelu sisältää

 • Alkukartoitus paikan päällä:
  Asiantuntijamme tekee kattavan arvioinnin taloyhtiön tai yrityksen kiinteistöstä ja tarpeista. Tähän sisältyy aurinkopaneelien optimaalisen sijoittelun määrittäminen, katon kunnon tarkastaminen ja mahdollisten varjostavien esteiden huomioiminen.
 • Toimenpide-ehdotus ja investoinnin kustannusarvio:
  Laadimme yksityiskohtaisen suunnitelman aurinkopaneelijärjestelmän toteutuksesta. Suunnitelmaan sisältyy järjestelmän mitoitus, tekniset ratkaisut ja arvio kokonaiskustannuksista.
 • Lupa- ja tukiasioissa avustaminen sekä investointituen hakeminen:
  Autamme taloyhtiöitä ja yrityksiä selvittämään tarvittavat luvat ja tukimahdollisuudet. Teemme yhteistyötä asiakkaan kanssa tuen hakemisessa ja tarvittavien asiakirjojen täyttämisessä.
 • Tuottolaskelma:
  Laadimme realistisen tuottolaskelman, joka kuvaa arvioitua aurinkopaneelijärjestelmän takaisinmaksuaikaa, energiansäästöä ja ympäristöhyötyjä.
 • Aurinkovoimalan toimitus kohteeseen, asennus, käyttöönotto ja käyttöopastus, lopputarkastus:
  Toimitamme aurinkopaneelit kohteeseen, asennamme ne ammattitaidolla ja otamme järjestelmän käyttöön. Opastamme asiakasta järjestelmän käytössä ja huollossa sekä teemme lopputarkastuksen varmistaaksemme, että kaikki on toteutettu suunnitelmien mukaisesti ja asiakkaan tyytyväisyyden saavuttamiseksi.
 • Alkukartoituksen raportti on helppo esitellä yhtiökokouksessa osakkaille. Tarvittaessa voimme esitellä kartoituksen tulokset taloyhtiön hallitukselle tai yhtiökokoukselle etänä tai paikan päällä.Alkukartoituksen yhteydessä voimme esitellä ratkaisuja, jotka saavat osakkaat kannattamaan aurinkopaneelijärjestelmän hankintaa, jolloin päätöksen läpivienti yhtiökokouksessa sujuu kitkattomasti.

 

Aurinkovoimalan toteutus

Aurinkovoimalat mitoitetaan aina asiakaskohtaisesti, yrityksen tai taloyhtiön kiinteistön ja sen tarpeiden mukaisesti. On tärkeää, että järjestelmästä tulee juuri oikean kokoinen, ja että se kestää koko elinkaarensa ajan sekä vastaa omistajansa tarpeita.

Monipuolinen kalustomme ja vankka kokemus infrarakentamisesta takaavat hankkeen nopean ja kustannustehokkaan toteutuksen niin suunnittelun kuin asennusten osalta.

Aurinkopaneelien asennus voi olla hyvä tilaisuus kunnostaa katto, jos se on huonossa kunnossa. Asiantuntijamme voivat arvioida katon kunnon ja tarpeen kunnostukselle. Jos sähkökeskuksessa ei ole tilaa aurinkopaneelijärjestelmälle, ammattilaiset voivat arvioida tilanteen ja suunnitella sähkökeskuksen päivityksen tai laajentamisen tarpeen mukaan.

 

Energiatukea yrityksille aurinkovoimalan hankintaan

Yritykset voivat hakea tukea investointeihin, jotka edistävät aurinkosähkön tuotantoa tai käyttöä. Tukea voivat saada kaiken kokoiset yritykset ja yhteisöt. Energiatukea aurinkosähköinvestointiin voi saada enimmillään 15 % sen verottomasta hinnasta. Business Finlandin sivuilta löydät kattavan tietopaketin energiatuesta ja ohjeet tuen hakemiseen. Autamme myös hakemuksen täyttämisessä.

Ehdot tuen saamiseksi:

 • Investoinnin on oltava vähintään 10 000 € (alv. 0 %).
 • Takaisinmaksuaika nykyisellä sähkönhinnalla tulee olla alle 15 vuotta.
 • Yrityksen talouden on oltava kunnossa ja kokonaisrahoituksen tulee olla selvä.
 • Tukea on haettava ennen hankkeen toteuttamista ja tukipäätös on tultava ennen hankkeen aloittamista.

Taloyhtiöt ovat toistaiseksi olleet aurinkosähkön väliinputoajia niin oman tuotannon hyödyntämisen kuin tukienkin osalta. Energiatukea vastaavaa tukimuotoa ei tällä hetkellä taloyhtiöille ole tarjolla, mutta ne voivat saada tukea (ARA) lähinnä energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin. ARA-tuki aurinkovoimalan hankintaan on tietyin ehdoin 10-25%.

 

Lisätuloja taloyhtiölle

Energiayhtiöt voivat maksaa taloyhtiöille korvausta ulkopuolelle myydystä ylimääräisestä sähköstä kesäkuukausina. Tämä auttaa tasaamaan sähkönkulutusta ja tuottaa lisätuloja taloyhtiölle. Järjestelmään on saatavilla sovellus, jonka avulla asukkaat voivat seurata reaaliaikaista sähköntuottoa ja saada lisätietoa aurinkopaneelijärjestelmän toiminnasta.

Katso Aurinkopaneelilaskurista kuinka paljon sähköä voit tuottaa aurinkopaneeleilla.
Täyttämällä sivulla olevan lomakkeen saat laskelman sekä maksuttoman kustannusarvion sähköpostiisi. 

Aikataulu

Exsanen asiantuntijat auttavat löytämään sopivan aikataulun aurinkopaneelien hankintaan ja asennukseen, jotta projekti etenee sujuvasti ja tehokkaasti. Toimitusaikojen nopeus mahdollistaa ympäristöystävällisen energiatuotannon aloittamisen mahdollisimman pian, ja toimitukset ovat mahdollisia jo tulevalle kesälle 2023.

 

Exsane Oy erottuu kattoasennuksiin erikoistuneiden ammattilaistensa ansiosta

Kattava palvelumme sisältää kohteen kartoituksen paikan päällä, katon kunnon arvioinnin ja toteutustavan määrittämisen. Asiantuntijamme huomioivat erilaiset kattotyypit, kuten huopa-, tiili- ja saumapeltikatot, sekä katon kunnossa olevat erityispiirteet. Tämä varmistaa, että aurinkopaneelijärjestelmä on räätälöity juuri kohteen tarpeisiin ja asennus sujuu ongelmitta.

Olemme energia-alan asiantuntija, ja tarjoamme vain korkealaatuisia aurinkopaneeliratkaisuja. Erinomainen palvelu on meille toimintamme perusta, ja pyrimme ylittämään asiakkaiden odotukset jokaisessa projektissa.

Exsanella on yli 25 vuoden kokemus sähkö- ja infraverkoista. Henkilökuntaa meillä on yli 40. Liikevaihtomme on noin 7 miljoonaa euroa.

 

Ota yhteyttä ja sovi kanssamme ilmainen kartoituskäynti!

Katso Aurinkopaneelilaskurista kuinka paljon sähköä voit tuottaa aurinkopaneeleilla.
Täyttämällä lomakkeen saat maksuttoman kustannusarvion sähköpostiisi.

Ota yhteyttä ja varaa aurinkovoimalakartoitus

 • Accepted file types: jpg, pdf, Max. file size: 10 MB.
  Mikäli haluat ladata liitteeksi teknisiä piirustuksia, voit ladata ne tästä.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.