Sähköautojen latauspisteet

Sähköautojen latauspisteet nostavat kiinteistön arvoa

Sähköautokannan kasvu vaatii tulevina vuosina luotettavia latauspisteitä niin taloyhtiöihin kuin julkisiin kohteisiin. Lisäksi maaliskuussa 2021 voimaan astunut laki velvoittaa mm. taloyhtiöitä asentamaan valmiuden latausasemille kiinteistön laajamittaisen korjaustyön yhteydessä. Parkkipaikan saneerauksen yhteydessä onnistuu hyvin myös ulkovalaistuksen kohentaminen.

Monipuolisen kalustomme ja vankka kokemus infrarakentamisesta takaavat hankkeen nopean ja kustannustehokkaan toteutuksen niin suunnittelun, maanrakennustöiden kuin asennusten osalta. Latauspistepalvelumme kattaa kokonaisuuden:

  • kartoitus paikan päällä tai kuvien perusteella
  • toimenpide-ehdotus ja investoinnin kustannusarvio
  • asennus ja käyttöönotto
  • ylläpito

 

Klikkaa kuvaa ja tutustu palveluihimme tarkemmin.

 

 

 

 

Laajamittaisesti korjattavan rakennuksen varustaminen sähköajoneuvojen latauspisteillä tai latauspistevalmiudella:
(Laki rakennusten varustamisesta sähköajoneuvojen latauspisteillä ja latauspistevalmiuksilla sekä automaatio- ja ohjausjärjestelmillä. 6 §)

Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava, että rakennuksen yhteyteen suunnitellaan ja asennetaan sähköajoneuvojen latauspisteet tai latauspistevalmius tämän lain mukaan, jos kyse on laajamittaisesta korjaustyöstä, jonka rakentamiseen on haettava maankäyttö- ja rakennuslain 125 §:n mukainen rakennuslupa.

Sellaisen laajamittaisen korjauksen kohteena olevan asuinrakennuksen yhteyteen, jossa on enemmän kuin neljä pysäköintipaikkaa, on asennettava latauspistevalmius siten, että jokaiseen pysäköintipaikkaan voidaan myöhemmin asentaa latauspiste.

Finlex-viite: Laki rakennusten varustamisesta sähköajoneuvojen latauspisteillä ja latauspistevalmiuksilla sekä automaatio- ja ohjausjärjestelmillä. 6§ (voimassa 11.11.2020 alkaen)